Vad gör vi?

Gameboards & Broadswords – syd (GoB-syd) är en ideell förening för rollspel, brädspel och figurspel. Vi är anslutna till Sveriges Roll och konfliktspelsförbund (SVEROK) och samarbetar aktivt med Studiefrämjandet i Jönköping.

Rollspel Interaktiv bordsteater där du och dina kamrater upplever fantastiska äventyr tillsammans.
Spännande situationer avgörs med hjälp av regler men lika mycket handlar om hur rollpersonerna agerar.

Brädspel Allt från klassiker som schack, go och backgammon till mer eller mindre avancerade brädspel.

Figurspel Gillar du stora fältslag mellan alver och orcher, strid mellan elitförband i en neonblänkande framtid eller att återskapa avgörande situationer under andra världskriget? Eller gillar du helt enkelt bara att måla figurer? Figurspel kan handla om väldigt mycket!

Lokal

Våra lokaler ligger på andra våningen i Kulturhuset, på Tändsticksområdet i Jönköping. I lokalen har vi allt som behövs för att spela figurspel, en stor brädspelssamling och ett mindre rollspelsbibliotek. I lokalen finns också ett kök.

Så blir du medlem

Medlemsavgift; 25 sek till och med det år du fyller 15 och 100 sek per år from det år du fyller 16.

Gobsy

Gobsy (Gameboards & Broadswords-syd yngre) är GoBs sektion för barn och unga. Gobsy ansvarar bland annat för DnD-friday och Lördagsspel.

Kontakt

Facebook
Carl-Johan Sanglert (Barn- och ungdomsaktiviteter) tel: 0705848007

Aktiviteter

Föreningen har mycket aktiva medlemmar och det är nästan alltid (kvällstid och helger) någon i lokalen som spelar eller målar figurer. Gob har även flera återkommande aktiviteter varje vecka.

Spelhelg

En gång i månaden arrangerar Gob spelhelg med olika spelaktiviteter i föreningens lokaler. Spelhelgerna är även öppna för icke medlemmar.

Goblean

Pysselkväll där du får hjälp med dina figur- och terrängprojekt.
Onsdagar 18:00 – 22:00

DnD-friday

Dungeons and Dragons är det klassiska fantasyrollspelet där du och dina kamrater strider mot fantastiska moster, hittar magiska skatter och upptäcker nya världar. Glöm alla bleka dataspelskopior, det här är rollspel IRL. DnD-friday är en rollspelsträff i G&B-syds lokaler öppen för dig som vill spela rollspelet Dungeons & Dragons. Det krävs inte några förkunskaper. Rekommenderad ålder är 13+ och det är en fördel om du har bra engelskakunskaper. Men det viktigaste är att du vill spela rollspel!
Fredagar 17.00 – 22.00

Lördagsspel

Öppet hus för den som vill prova på rollspel, brädspel och rollspel, eller bara hitta någon att spela med. På Lördagsspel har vi ett särskilt fokus på barn och unga 10-15 år, men alla är välkomna.
Lördagar 14:00 – 17:00
Kontaktperson: Carl Johan Sanglert 0705848007

Brädspelssöndag

Spelträff för den som gillar brädspel. Spela något av spelen i föreningens samling eller ta med en egen favorit.
Kontaktperson: Johan Jonsson